Pesak kao podloga

Koristi se intezivno i to sa dobrim rezultatima. Ako želite da koristite pesak, budite sigurni da je on potpuno bezbedan za stanovnike akvarijuma. Neke vrste peska, koje možemo naći u radnjama, sadrže krečnjak, a mi smo do sada naučili da biljke ne vole supstance zasnovane na krečnjaku u svom okruženju.

Najrasprostranjeniji i najčešće korišćeni pesak za akvarijume je sitan kvarcni. Mnogi vlasnici akvarijumskih radnji ga preporučuju. Ipak, pošto se veoma fin pesak može zgusnuti vremenom, što prouzrokuje bezvazdušne uslove, koji mogu biti smrtonosni za akvarijum, preporučujem za prvi sloj šljunak a pesak na vrhu.

Može se naći u više boja i veličina (od 1 do 3mm) i potpuno je bezbedan za akvarijum, ne sadrži krečnjak. Zbog svoje sitnoće, korenje biljaka može lako da se razvija i širi.

Svakako naša preporuka za bilo koje vrste peska da stavljate kao podlogu, ako imate uslova trebate ga prokuvati a ako ne operite ga dobro i toplom i hladnom vodom, kako bi ga očistili od eventualnih nečistoća i parazita.

ŽELELI BI DA ČUJEMO VAŠE MIŠLJENJE

Ostavite komentar

Akva svet
Otvorite novi nalog
Resetujte lozinku