Crvenousna tetra

Rhodostomus

Izgled: Njegova najveća upečatljivos je crvena glava. Od glave, koja je jarko crvene boje, pruža se telo maslinaste boje, sve do samog repa kojeg odlikuju crno-bele linije.

Polni deformitet: Ženke su nešto veće i punije, a mužijaci se odlikuju živim bojama.

Stanište: Amazon, kanalizacije u malim tekućim Black River basenima. Vaupes Para na severu Brazila i Venecuele Orinoko reke u Južnoj Americi i Donji Amazon.

Vrsta Akvarijuma: Nema potrebe za određenom veličinom akvaijuma, ali potrebno je dovoljno prostora za plivanje, po mogućstvu akvarijum bi trebao biti zasađen, ali periferno.
Svetlo bi trebalo da bude zatamljeno ali su se rhodostomusi navikli i na standardno sveto u akvarijumu. Vrlo su osetljivi na stres ,npr.  tokom pošiljki trebalo bi što pre moguće doneti ih do akvarijuma, u što kraćem vremenskom roku.
Vole čistu vodu što zahteva redovnu promenu. Veoma su osetljivi na soli, tako da se ne sme dodati ili lečiti njom. Malo srce, i napetost, kao i loš kvalitet vode dovodi do gubljenja boje a u najgorim slučajevima dolazi do uginuća.

Rast: 4-5 cm.

Hrana: Prihvati će sve vrste komercijalne hrane za ribe, vole živu hranu i hranu malih dimenzija. Vole i povrće.

Parametri vode: Temperatura 24.0-28.0°C. Ph: 5,5-6,5.Tvrdoća:4-10°GH;2-4ºKH

Društvenost: U prirodi živi u zajednici sa više desetina pojedinaca, držeći bar 8-10 primeraka, oni će se osećati opuštenije.

Kratak opis: Aktivan i miran, idealan za deljenje akvarijuma sa drugim tetrama.

Razmnožavanje: Nije lako. Životni vek im je 4 godine.

ŽELELI BI DA ČUJEMO VAŠE MIŠLJENJE

Ostavite komentar

Akva svet
Otvorite novi nalog
Resetujte lozinku