Močvarni akvarijum

Prelazeći odmah na stvar, treba reći da su ovo akvarijumi u kojima je simuliran močvarni pejzaž. Mnoge od ovde korišćenih biljaka se u prirodi mogu naći duž rečnih nanosa.

Najčešće biljke u vivarijum akvarijumu su poznate pod nazivom vazdušne biljke; njihov naučni naziv je epifiti. Interesantni primerci su bromelije, orhideje i filandendroni. Takođe, dok sve prave akvarističke biljke rastu potopljene u vodu, mnoge od ovih biljaka će se pojaviti na površini, često proizvodeći lišće potpuno drugačijeg izgleda nego kada su potpuno ispod vode.

To je još jedan od razloga zbog koga su meni akvarističke biljke toliko fascinantne baš kada pomislite da ih u potpunosti poznajete one prikažu svoje novo lice! Mnoge vrste akvarijumskih biljaka se mogu uzgajati površinski u vivarijum akvarijumima.

Interesantna strana u ovim akvarijuma je da zavisno od veličine možete simulirati ne samo reku, već i u vaš akvarijum dodati amfibije (žabe, punoglavce) ili reptile (neotrovne vodene zmije ili guštere). Samo je potrebno da se pobrinete, u skladu sa njihovim potrebama, da budu ispunjeni uslovi u vezi temperature, svetla, kiseonika, hrane i td.; kao i za sve druge stanovnike vašeg akvarijuma.

ŽELELI BI DA ČUJEMO VAŠE MIŠLJENJE

Ostavite komentar

Akva svet
Otvorite novi nalog
Resetujte lozinku