Ocenjujemo: Antigravitacioni desktop akvarijum sa segmentima duvanog stakla.

The Echapee (escaped) akvarijum koji je originalno kreirao Sebastien Cordoleani je nešto što na prvi pogled odmah privlači pažnju svojim originalnim dizajnom i svojom neobičnošću i predstavlja pravi rezultat kada umetnik poželi napraviti svoj, i sebi svojstven akvarijum iz svoje mašte.

Ribe mogu da plivaju u neobični deo na koji je posebno stavljen akcenat zahvaljujući tome što je napunjen vodom i što po principu atmosferkog pritiska ostaje uvek napunjen.

Dimenzije : Baza: L60 W40 H11cm , dodatak : L40 W30 H40 cm

Materijal: Lepljeno i duvano staklo.

Naša ocena: Iako izleda vrlo futuristički i neobično, ovakav koncept nije ništa novo sa čim se surećemo prvi put. Već su nam poznati akvarijumi koji imaju slične dodatke koji omogućavaju ribama da plivaju i iznad osnovnog nivoa vode na sličan način. Ali u smislu artističkog utiska, ovo je nešto vrlo interesantno što privlači pažnju i sigurno će biti vrlo zapaženo. Međutim ovaj tip akvarijuma ima dva velika problema zbog čega ga ne preporučujemo a to jeste iskrivljenje koje bi štetilo ribama i vremenom dovelo do skraćenja životnog veka iste, zbog iskrivljenog stakla što se takođe dešava i u kugli, ali u ovakvom konceptu u mnogo, mnogo većoj meri. Drugi glas protiv jeste što je ovakvo nešto vrlo nezgodno za održavanje i iskreno smo se zapitali kako je moguće očistiti alge sa ovako oblikovanog stakla.

ŽELELI BI DA ČUJEMO VAŠE MIŠLJENJE

Ostavite komentar

Akva svet
Otvorite novi nalog
Resetujte lozinku