Three Spot Domino

Riba Tri-Spot Domino Damselfish, ima nekoliko imena po kojima je poznata Three Spot Damselfish, Threespot
Dascyllus ili Domino Damselfish, nazvana je tako zbog karakteristične tri bele pege na crnom telu. Sazreva u agresivnu odraslu ribu, čije svelte pege iščeznu vremenom i uparuje se predstavnikom Stichodactyla vrste (Carpet Anemone), ako ima slobodnih.

Preporučeno je čuvanje u akvarijumu minimalne zapremine 100 litara. Ova riba je popularna među akvaristima početnicima, s obzirom da je otporna na odstupanja u sastavu vode. Three-Spot Domino Damselfish riba postaje aktivnija i agresivnija procesom sazrevanja. Stoga je preporučljivo uzgajati je uz velike stanovnike
akvarijuma.

Three-Spot Domino Damselfish riba se hrani raznovrsnom mesnatom hranom, biljnim preparatima i hranom u listićima.

Jedna je od lepših morskih riba koje svojim ponašanjem i lepotom privlači oči posetioca, te tako retko ostane ne zapažena. Inače po meni je dosta lepša i privlačnija dok je mala sa pegama, naravno i kad odraste ima svoje čari kojima skida poglede.

1 komentar
  1. Odgovorite
    Slava Vuckovic мај 27, 2018 at 8:01 am

    Poz.
    Htedoh primetiti , imao sam ove ribe tri, porasle su i jedna je stardala, velicina im je bila kao dlan, bez prstiju, a bogami su bile i prilicne debeljuce. Dve preostale ribe, jednog dana prijatno su me iznenadile, polozivsi ikru na amforu iz jadrana, staru 200 god.bilo je ikre mozda i 200 kom, mozda i vise.Nije uspelo, jer nisam imao vise mesta tada, ali cuvale su ikru i bile prilicno pozrtvovane. Jednom recju predivna uspomena.

Ostavite komentar

Akva svet
Otvorite novi nalog
Resetujte lozinku