Pustinjski terarijum

Posebna obležja pustinje uključuju veliku suvoću, zajedno sa velikim varijacijama u temperaturi tokom dana i noći. Trebali biste koristiti čisti pesak ili, u slucaju gmizavaca koji kopaju, mešavinu peska i gline kao podlogu.

Osvetljenje se sastoji od dnevne svetlosti kao sto je sera reptil daylight compact, i dodatne svetlosti koja daje pregrst UV-A i UV-B zraka, kao sto je sera reptil desert com¬pact 10%. Na taj način zadovoljavate velike potrebe za svetlom pustinjskih stanovnika terarijuma. Životinje će ostati zdrave i pokazivati svoje prirodno ponašanje.

Instalirajte grejaci kabal (sera reptil heat cable) ili grejaću podlogu (sera reptil thermo comfort mat) ispod substrata kako bi simulirali dnevno gejanje substrata. Ako je potrebno, oni mogu ostati uključeni i celu noć. Možete, takođe, koristiti i halogensku spot sijalicu (sera reptil sun spot) kako bi stvorili lokalna područja topline. Prosečna temperatura u pustinjskim terarijumima je 30°C, i može biti i 45 – 55°C ispod halogenske spot sijalice. Temperaturu treba spustiti na 15 – 20°C noću.

Konstrukcije kamenja i korenja dozvoljava stvaranje supljina i osunčanih mesta. Osigurajte da životinje ne mogu kopati ispod tih dekoracija. Možete povezati te konstrukcije silikonom kako bi sprečili da se životinje zaglave. Lagano navlazite podlogu u jutru. Tako simulirate stvaranje roše. Međutim, vlažnost bi se trebala osusiti relativno brzo. Čak i pustinjske životinje trebaju imati malu posudicu za vodu. Agave i kaktusi bez opasnog trnja su prikladne za sadnju. Alternativno, možete koristiti i plastično bilje.

ŽELELI BI DA ČUJEMO VAŠE MIŠLJENJE

Ostavite komentar

Akva svet
Otvorite novi nalog
Resetujte lozinku