Prašumska teraristika

emperature su skoro uvek iste u svim terarijumima (otpr. 24 -26°C) sa visokom vlažnosti vazduha (80%) u tropskim kišnim šumama. Prašumske životinje se obično penju i žive na drveću. To bi se trebalo uzeti u obzir pri slaganju terarijuma. Prikladna podloga je ona koja je otporna na plesan i bez dodataka i gnojiva. Terarijski humus kao što je sera reptil coco soil koji je spakovan na način koji štedi prostor zahvaljujući obliku briketa. Kada dodate vodu, ova podloga za dno povećava svoj volumen.

Po mogućnosti postavite grejače podloge u prašumskim terarijumima na zadnji zid kako bi sprečili da podloga postane suva. To nije problem pri korištenju samolepljive gejaće podloge sera reptil thermo comfort mat S i M. Vodootporni drveni komadi osim što su lep ukras vrlo su vazni element u terarijumu. Gotove sve neotrovne sobne biljke koje se nude na tržistu su prikladne za sadnju, npr. orhideje, bromelije, tillandsias, tropska paprat, mahovina kao i razne Fikus vrste. Pripazite da dobijete nepognojene biljke. U slučaju nejasnog porekla, istuširajte biljke nekoliko puta i po mogućnosti obilno ih zaliti pre sadnje u terarijum.

Preporučljivo je napraviti drenažu kako bi izbjegli da višak vode podlogu čini močvarnom. Prekrijte dno sa tankim slojem sera siporax, pa ga prekrijte sa sera filtrirajuća vata i tada stavite podlogu na vrh.

Životinje sa Iepljivim nogama zahtevaju glatku površinu za penjanje. Bambus štapovi su idealna dekoracija u tom slučaju.

ŽELELI BI DA ČUJEMO VAŠE MIŠLJENJE

Ostavite komentar

Akva svet
Otvorite novi nalog
Resetujte lozinku