Teraristika uopšteno

Držanje gmizavaca i vodozemaca je nešto posebno. Izgled i ponašanje tih životinja fascinira. Terarijum dozvoljava stvaranje pustinjskog pejzaža, prašume ili kopneni biotop blizak prirodi.

Posmatranje životinja će vas uskoro trgnuti iz rutine. Neke od životinja pobeđuju strah prema ljudima, druge pokazuju uzbudljivo ponašanje kada se drže u terarijumu, npr. lov ili ponašanje pri razmnožavanju.

Bez obzira za koju životinju se odlučite za malu vrstu agama ili za kameleona koji menja boje gmizavac ili vodozemac će obogatiti vaš život.

Impresivno je da su gmizavci nastanili Zemlju pre 300 miliona godina. I bili su nesporni vladari Zemlje u periodu dugom 200 miliona godina, davno pre pojave čoveka. Ovaj savetnik vam daje prvi pregled o različitim uslovima drzanja i najpopularnijim vrstama gmazova.

Izvor specijalizirane literature o pojedinim grupama životinja i vrsta je dostupna u specijaliziranim trgovinama.

Gmizavci, vodozemci i člankonošci su obično vrlo dobro prilagođeni svojim prirodnim staništima. Vazno je ispuniti te zahteve na najbolji mogući način kako bi osigurali da se životinje dobro osećaju pri držanju u terarijumu. Pri odgovornom održavanju, životinje će ostati zdrave i uveseljavaće svog držaoca svojim bogatim repertoarom

ŽELELI BI DA ČUJEMO VAŠE MIŠLJENJE

Ostavite komentar

Akva svet
Otvorite novi nalog
Resetujte lozinku