Kako napraviti kotilicu za ribice?

Evo nekog zanimljivog predloga za ljubitelje uradi sam izvedbi. Ovo što ću predstaviti je oprobano, sama sam pravila, nije mnogo estetski zanimljivo ali je služilo svrsi u svakom slučaju.

Naime hitno mi je trebalo da mlade ribe izolujem od ostalih većih grabljivica a zbog toga što sam imala samo jedan grejac, drugi akvarijum mi nije dolazio u obzir i one su morale da ostanu u tom akvarijumu. Bila je subota i nevreme napolju i nisam mogla da odem do pet shopa da kupim kotilicu od mrežice, pošto je mladih bilo previše.

Od materijala treba: Flaša neka, ja sam uzela flašu od akva vive, nož ili skalpel, makaze, upaljač, najlonska čarapa, vakum gumice i dobra volja.

Ovako po crnim linijama sam sekla flašu. Budite pažljivi da se ne posečete!

Upaljačem sam malo ivice obradila da ne budu previše ostre i napravila sam dve rupe takođe gde mogu da stavim vakuum gumice. Kod mene je trebala da stoji u ćosku pa sam gumice stavila sa strane.

Gumice sam postavljala ovako,jer je kod mene ovako stajala. Na tako vidnom mestu mi je bila da bih mogla da pratim napredak mladih. Gumice sam na vrlo prostom crtežu obeležila sa crvenom bojom.

 

Uzela sam jednu najlon čarapu. Vrlo su dostupne i vrlo vrlo sitnog promera a opet nisam imala problem sa crkulacijom vode kroz nju. Važno je samo da oni porezi budu lepo postavljeni da može da struji voda. Jednostavno sam čarapu kojoj nisam sekla stopalo prevukla preko te flase i odsekla gore višak. Ja sam ostavila malo da se savija ka unutra čisto zbog sebe ali gumice i sama struktura čarape je takva da neće spadati. Estetski nije najsjanije rešenje ali će ribe sigurno rasti i boraviti ovde.

Ko želi nek proba!

1 komentar
  1. Odgovorite
    Ferko октобар 4, 2019 at 7:34 pm

    Posaljite sliku kako izgleda kad ste sve napravili?

Ostavite komentar

Akva svet
Otvorite novi nalog
Resetujte lozinku