Srpski predstavnik na akvascaping takmičenju osvojio prvo mesto

Takmičenje Biotope Aquarium Design Contest koje se u nazad održava već nekoliko godina je i 2015 te godine održalo fenomenalno takmičenje.Unitex Company Group koja je dristributer popularnih brendova opreme za akvariste postoji već 10 godina i podržava ovo fenomenalno takmičenje koje okuplja poznate akvariste širom sveta dopuštajući im da pokažu svoje umeće pravljenja magičnih podvodnih svetova.

Takmičenju u aquarium design-u ove godine su se priključili takmičari iz Severne i Južne Amerike, Afrike, Evrope Australije i Okeanije, donoseći sa sobom neverovatno umeće prožeto iskustvom i znanjem. Rezultati kvalifikacija za ovo prestižno takmičenje su objavljeni 20 septembra na osnovu suda stručnih sudija i samo oni najbolji u svakoj kategoriji su pozvani da učestvuju u finalnoj rundi takmičenja koje je održano u St. Petersburgu 21 Novembra.

19 i 20 novembra su vredni takmičari davali sve od sebe da zadive posetioce svojim umećem da bi posle online glasanja održana ceremonija finala gde su proglašeni pobednici.

Organizatori su za prvo mesto ponudili pristojni nagradni fond od 3000 eura i na taj način dodatno motivisali učesnike ali je sigurno takmičarski duh preovladao da akvarijumi koje su uređivali budu bolji nego
ijedan akvarijum ikada.

Srbija se može pohvaliti ovog puta jer je na ovom takmičenju imala i svog predstavnika koji nam je doneo prvo mestu u Eurazia kategoriji, u kategoriji gde su se takmičili akvaskejperi i akvaristi sirom Evrope i Azije. Pobe
dnik, David Milošević, imao je veliku konkurenciju iz Rusije, Rumunije, Grčke, Poljske, Indije, Singapura. Poznat odveć akvaristima u Srbiji, David je pokazao odličan talenat u akvaskejpingu i njegovo znanje i iskustvo je došlo do punog izražaja u njegovom akvarijumu pod nazivom River Grza, impresivnom delu prirode volumena 400 litara.

Njegov biotop koji je reprezentovao je baziran na biotopu reke Grza, koja se nalazi 20 kilometara od grada Paraćina, odakle David i dolazi.

Ova reka na svom putu prolazi kroz krečnjačke i peščane stene tako da se u njenom vodotoku nalazi raznoliki kameni materijal. Podloga je napravljena od finog peska crvenkaste boje dok su veće stene pretežno zućkasto belog kolorita.

Pošto ova reka prolazi svojim tokom kroz šumovite predele, njeno dno je puno granja i kamenja. U njoj se mogu naći preko trideset vrsta različitih biljaka.

Sigurno je ova magična reka ostavila veoma jak utisak na našeg takmičara koji je verno i detaljno opisao i dala mu dovoljno jaku inspiraciju da svoju konkurenciju ostavi daleko iza sebe i nađe se na prvom mestu.

Komentari su bili više nego dobri: Hvalili su Davidovu posvećenost detaljima i kompleksnost teksture grana koje je koristio u izradi. Pohvalili su i odličan konstrast na granama koje je pravilo interesantne senke i mesta osveljenja na istima kreirajući vrlo specifičan prizor.

Naš pobednik će se takođe takmičiti u još dve kategorije a o njegovim dostignućima ćemo vas izvestiti u intervjuu sa njim lično po povratku iz St. Petersburga.

g.abidovic za akvasvet

ŽELELI BI DA ČUJEMO VAŠE MIŠLJENJE

Ostavite komentar

Akva svet
Otvorite novi nalog
Resetujte lozinku