Smrt jedne od najvećih ajkula na svetu izazvao negodovanje

Kineske društvene mreže su bile preplavljene tekstovima koji su pratili dramatičan niz događaja u čijem centru kontroverze je bila kit ajkula. Saga započinje kada su radnici na platformi za podmorsko bušenje blizu Weizhou ostriva, južno od Kineske provincije Guanhi, postavili fotografije kit ajkule na društvenim mrežama.

Obeležena kao stari prijatelj od strane radnika, riba je privukla ogromnu pažnju svojim veličanstvanim izgledom. Da vas podsetimo, veličina kit ajkule je zaista impresivna, jer ona raste do dužine od čak 40 metara!

Ali pozitivne vibracije nisu dugo trajale. Dva dana kasnije fotografije na istom mestu pokazuju mrtvu kit ajkulu kako visi sa krana. Korisnici društvenih mreža su brzo povezali dva i dva i na scenu je stupilo ogromno ogorčenje zbog smrti miroljubive životinje. Prema BBC, jedan korisnik govori: Previše ste okrutni! Ma dokle više!

Policija je uhapsila krivce, Liao i Xuang *prezimena* koji su navodno ubili i prodali životinju na ribljoj pijaci. Istražitelji imaju problem da potvrde da li je u pitanju ista ajkula koja je fotografisana od strane radnika.

Problem je najveći u tome jer je kit ajkula ugrožena životinja i na listi je međunarodne unije za očuvanje prirode. Kina, na žalost, ima veliki problem sa krivolovom i divljim ribarskim čamcima koji ne samo da krše zakone, već i direktno ugrožavaju populaciju ne samo kit ajkula, nego i ostalih ugroženih životinja mora i okeana.

ŽELELI BI DA ČUJEMO VAŠE MIŠLJENJE

Ostavite komentar

Akva svet
Otvorite novi nalog
Resetujte lozinku