Psalmopoeus cambridgei

Stanište Trinidad i Tobago. Vlažnija područja, uglavnom nastanjuju razne vrste palmi, arborealna vrsta.

Minimalne dimenzije terarijuma 25 x 25 x 35cm za odraslog pauka. Treba viši terarijum, jer je ovo arborealna vrsta većinu vremena provodi u višim delovima terarijuma, jer se inače nalazi na drveću.

Za podlogu koristimo treset. Nije bitna debljina, mada što deblja podloga bolje će zadržavati vlagu, koja je ovoj vrsti potrebna, tako da preporučujem nekih 3-5cm. Dok su male vole da se sakrivaju i kopaju ponekad, treba imati to u vidu.

Temperatura od 23 C – 28 C bi bila idealna, ali mogu da podnesu i malo niže i više temperature, ali ne na duže periode. Noćna temperatura može biti malo niža oko 20 C. Nije potrebno grejati terarijume posebno, jedino ako duže vreme bude niska temperatura, tada možete koristiti sijalicu ili kabl grejač, ali poželjno ga je staviti na bočne stranice terarijuma, jer ukoliko je tarantuli toplo, ona se zavlači u podlogu, a ako je ispod grejač, može se skuvati i uginuti.

Vlažnost vazduha : Bitno je da je deo podloge uvek vlažan. Pri održavanju vlažnosti mogu pomoći posuda sa vodom uvek puna i orošavanje recimo jednom nedeljno. Mora imati uvek dostupnu posudu sa vodom, to važi za odrasle jedinke, mladi piju sa treseta ili ivica posudice posle orošavanja.

Raste oko 16-17 cm , rastu relativno brzo. Ženke su uglavnom veće i krupnije od mužjaka, koji dostižu polnu zrelost i sa nešto ispod 12 cm rasponom nogu. Jedna je od najbržih tarantula na svetu. Važi za semi-agresivnu tarantulu, tako da ne treba rukovati njome nikako.

Kao i većina vrsta, otrov je u rangu otrova pčele.

1 komentar
  1. Odgovorite
    Sinisa јун 4, 2017 at 11:03 pm

    Na slici je Psalmopoeus irminia ili hibrid a informacije se takodje ne poklapaju u potpunosti. Kao generalni vodic moze da prodje..

Ostavite komentar

Akva svet
Otvorite novi nalog
Resetujte lozinku