Kineski vodeni zmaj

Ja sam kineski vodeni zmaj ili vodena agama. Mnogo sam miran i umiljat toliko da te mogu tražiti da bi se družili jer volim svog vlasnika. Kao i moj drug iguana i ja živim dugo pa ću ti dugo biti pijatelj, oko 20 godina.

Zahtevniji sam od rođaka i treba mi veliki akvaterarijum sa prostorom za penjanje i plivanje. Narastem i ja veliki, oko 90 cm pa mi treba veliki prostor a i bazenčić da mogu potopiti pola visine.Volim vlažan vazduh, a podloga treba a bude peskovita jer nešto veće mogu da progutam. Tražim temperaturu konstantnu preko dana od oko 29 do 31 stepen do noću volim takođe toplo od 23 do 26 stepeni. Volim pažnju i brzo se prilagođavam zatočeništvu tako da ću te često traziti jer ću se brzo pripitomiti i navići na tebe.

Ukoliko možes da mi obezbediš uslove za život biću prava životinja za tebe. Kada sam bolestan odbijaću hranu, moja koža će biti promenjene boje otežano ću disati i oticaće mi zglobovi tako da me dobro pazi i odvedi veterinaru ako se ovako ponašam. Zdrav sam i veseo kada redovno jedem, kada mi je toplo u kada se kupam, kada ne drhtim i kada mi ne otiču zglobovi, kada mi je stolica formirana.

Kada sam mali isključivo jedem žive bubice cvrčke i crve koje ćeš uvaljati u kalcijum i vitamine i minerale a kada porastem možeš mi dati i sveže voće i povrće. Poješću i manje ribice ali pazi da se ne ugojim jer mnogo volim da jedem. Kada sam mali jedem svaki dan dok kada porastem nemam tako veliki apetit i jedem dva puta nedeljno. Ali mi moras obezbediti uvek čistu vodu.

ŽELELI BI DA ČUJEMO VAŠE MIŠLJENJE

Ostavite komentar

Akva svet
Otvorite novi nalog
Resetujte lozinku