Iguana-Da ili Ne

Iguane su gušteri koji se ne preporučuju ljudima koji nikada pre nisu imali iskustva sa držanjem reptila. Njihova inteligencija,tvrdoglavost ali i priroda ih čini ljubimcima sa velikim znakom pitanja kada ih treba preporučiti drugima. Zasto?

Ljubitelj iguana koji ih je držao duže će reći iskreno da ne bi trebalo da kupite iguanu ukoliko zaista niste spremni za to.

Prvo, odmah je potrebno uložiti veću količinu novca na grejanje, stanište, rasvetu i suplemente ishrani.

To je veoma važno ukoliko ne želimo da naša iguana bude bolesna i da kasnije prevremeno završi život zbog nedostatka životnih uslova.

Takođe, prostor je jedan od bitnijih faktora sa kojim se suočavaju svi vlasnici iguana. Iguane su zaista veliki gušteri i malena maza će se pretvoriti u zmaja od skoro 1.80m ukoliko je pravilno negovan a on, zahteva negu, i prostor u kome može da se kreće.

Ludilo sezone parenja-Iguana može biti opasna! Njeni zubi mogu vam naneti ozbiljne povrede ukoliko vas smatra za pretnju a rep može polomiti kosti manjem sisaru ukoliko mu se nađe na putu. Tako da ova životinja nije za osobe koje imaju malu decu koja ne znaju da kontrolišu ponašanje u prisustvu ove neverovatne životinje.

 Zašto DA iguana?

Zato što predstavlja pravi izazov za držanje, zato što je nepredvidiva i ima svoj karakter. Zato što moze da bude veoma zahvalan ljubimac koji će vas pratiti i od vas zahtevati pažnju baš kao i sisar. Zato što je drugačija i u svojoj različitosti prelepa. Zato što su alergijske reakcije na nju vrlo retke. Zato što može da pruži ljubav ukoliko joj se takođe pruži ljubav. Zato što može da vam upotpuni život na način na koji to niste ni zamišljali.

U narednim tekstovima ćemo govoriti o ishrani ove predivne životinje, o načinu njenog pripitomljavanja i pratićemo jednog mladog mužjaka na tom putu da bude jedan divni i drag ljubimac.

ŽELELI BI DA ČUJEMO VAŠE MIŠLJENJE

Ostavite komentar

Akva svet
Otvorite novi nalog
Resetujte lozinku