Saveti

Nekoliko saveta koji će vam zatrebati!

PRI FORMIRANJU podloge u akvarijumu, nemojte koristiti krečnjak ni u kakvom obliku (mermer, ljušture od školjki, korale) već isključivo materijale koji se ne rastvaraju u vodi (kvarcni šljunak, granit, glinu). Prikladno je i eruptivno kamenje, kameni ugalj i razna keramika.

Pri kupovini, brižljivo promatrati ribe kako bi se utvrdilo njihovo zdravstveno stanje.

Važan je njihov opšti izgled: teturavo kretanje i ukočenost peraja mogu biti znakovi oboljenja, koža prekrivena sitnim, befičastim mrljama znači da je riba bolesna, intenzivno gutanje vazduha sa površine vode ukazuje na trovanje usled nedostatka kiseonta, veće pojave nitrita u vodi ili nekih drugih otrovnih materija.

Jedan od sastavnih elemenata pribora za održavanje akvarijuma treba da bude i usisivač mulja. Njegovim korišćenjem olakšaćete sebi održavanje akvarijumske podloge i akvarijum će vam uvek biti uredan i čist Potražite ga u nekoj od akvarističkih radnji.

Postoje vrste riba koje su „noćne ptice“. Za njih treba obezbediti mesta za sakrivanje. Najbolje je koristiti razno šupljikavo stenje, panjeve, saksije i druge keramičke proizvode (male cigle, keramičke cevi i drugo).

ŽELELI BI DA ČUJEMO VAŠE MIŠLJENJE

Ostavite komentar

Akva svet
Otvorite novi nalog
Resetujte lozinku