Ostale vrste žive hrane

Gliste u kojima uživaju mnoge ribe, mogu se davati cele ili naseckane na komadiće prikladne veličini usta ribe. Obične mokrice (skupljene) i skakavci (kupljeni) prikladni su za veća usta.

 Beli crvići i grundalski crvi su maleni crvi što se uzgajaju u kutijama s humusko-ilovastom zemljom. Ipak njima hranite ribu u manjim količinama zato što deblja, a može delovati i konstipacijski.

 Tubifex su maleni crveni crvi koji žive u blatu (često oko kanalizacijskih otvora). Uvek ih pre upotreba operite. Iako ribe u njima uživaju, upotrebljavate ih na sopstveni rizik jer su zbog svog habitata često nosioci uzročnika bolesti. Zamrznuti ili suvozamrznuti Tubifex smatra se sigurnijim.

 Naupliji Artemia (morski račići) mogu se izleći iz jaja kao hrana za mlađ. odrasli se mogu nabaviti za veće ribe. Treba ih pre upotrebe isprati u svežoj vodi da bi se uklonio slani talog. Živa hrana koja se koristi kao hrana obično je višak mladi, deformiranih ili oštećenih (nikad bolesnih) jedinki, ili jeftina, akvarijska riba koja se može kupiti (često živorotke i zlatna ribica). Uvek ovu hranu treba koristiti samo kad je to neophodno, nikad ne koristite divlju ribu iz prirode.

ŽELELI BI DA ČUJEMO VAŠE MIŠLJENJE

Ostavite komentar

Akva svet
Otvorite novi nalog
Resetujte lozinku