Primer skejpa: Jednostavno sa akcentom na kamen

Dok smo surfovali jutjubom i tražili neke lepe primere akvaskejpova za vas kako bismo vam pokazali kako to rade naše kolege iz inostranstva, bacili smo pogled i na ovaj video.

U ovom malom akvariumu, korišćen je tamniji pesak odokativno oko 1 -2 mm granulacije. Dennerle podloga je u pitanju, ali smatramo da se ovakav ali i sličan može pronaći i kod nas od drugih proizvođača.

Kamenje koje je koristio u akvaskejpu je sive boje i deluje izlivano, odnosno da nije prirodno oblikovano na ovaj način. Ali u pitanju je Seiryu kamen koji je najzastupljeniji u aquascapu, mada osim što ga je koristio poznati Amano po nama postoje i lepši oblici kamena a i nešto slično možete pronaći kod nas u prirodi.

Kamen je slagan u nekoliko nivoa kako bi se postigla vizuelna dubina, dopunjeno je sa još identičnog peska i zatim su posađene biljke.

Sve u svemu, malo bismo zamerili na prenatrpanosti kamenom, ali je u principu ideja veoma dobra. Deluje poprilično jednostavno, uredno pre svega. Šta bi ste vi pohvalili na ovakvom akvarijumu, a šta mu pronalazite kao zamerku?

Demonstracioni prikaz aquascapa Laurent Garcia
www.aquarilis.fr

1 komentar
  1. Odgovorite
    ghost oktobar 25, 2017 at 8:05 pm

    scapers soil je hranljiva podloga i kamen ne deluje bas kao da je izliven, vec dobro odabrani za ovakav skejp…

Ostavite komentar

Akva svet
Otvorite novi nalog
Resetujte lozinku