Pranje filtera

Promenom vode ćete svakako izvući određenu količinu vode koja je čista. U toj vodi treba isprati mehaničke nečistoće iz filtera. Filter nikako nemojte prati u vodi iz česme, pogotovo vrućom vodom ili nekim deterdžentom. Na taj način ćete ubiti veliki deo ili čak sve korisne bakterije iz filtera i tako ćete značajno oslabiti biološki potencijal akvarijuma i ugroziti ravnotežu koja se uspostavljala mesecima.

Filter ne mora biti čist “kao iz radnje”, i u njemu se može zadržati malo nečistoća. Upravo su to mesta u kojima se zadržavaju bakterije koje “jedu” nečistoće iz akvarijuma.

Gde u prirodi možete naći idealno čisto?

Verovatno nigde pa ni u Vašem akvarijumu ne treba da bude tako.

ZAPAMTITE: NI JEDNA PROMENA U PRIRODI NIJE NAGLA I SVAKA NAGLA PROMENA U VAŠEM AKVARIJUMU REZULTIRAĆE NEKIM PROBLEMOM, NA RIBICAMA, BILJKAMA, U VODI I SL. NIKADA NEMOJTE MENjATI KOMPLETNU VODU U AKVARIJUMU I UVEK JE BOLjE ODREAGOVATI NA VREME I ZA TO POTROŠITI 15 MINUTA MESEČNO… SIGURNO IH MOŽETE NAĆI A VREMENOM TO POSTAJE I UŽIVANjE.

SVRHA POSTOJANJA AKVARIJUMA JE DA VAM TO BUDE UŽIVANjE A NE OPTEREĆENjE. POSLUŠAJTE NAŠE SAVETE KOJI SU PROISTEKLI IZ VIŠE OD 20 GODINA ISKUSTVA U ČUVANjU, RAZMNOŽAVANjU I PRODAJI RIBICA. SVE PROBLEME KOJE IMATE ILI ĆETE IMATI, MI SMO SIGURNO VEC REŠAVALI.

text aquaria.co.rs

ŽELELI BI DA ČUJEMO VAŠE MIŠLJENJE

Ostavite komentar

Akva svet
Otvorite novi nalog
Resetujte lozinku