Čuda su moguća 1 deo

Na žalost, mnogi nesavesni vlasnici naprosto nisu spremni da odvoje minimum vremena za svoje ljubimce, iako su u prvom momentu odvojili novac da bi do istih došli.

Kao što znamo da tableta ne deluje dok stoji u kutiji, i da krema ne deluje ako je ne namažemo, ni novac neće kupiti zdravlje i sreću vašeg ljubimca. Sreću i zdravlje možete graditi sa dosta ljubavi, poverenja, i truda kao i sa novcem koji ćemo uložiti u kvalitetnu hranu  i rasvetu za vašeg hladnokrvog ljubimca.

To je Bran osetio na svojoj koži.

Njegov prvi vlasnik ga je kupio međutim njegova nebriga, i neodgovornost dovelo je do toga da je Bran u prihvatnom centru za životinje (rescue center) došao u veoma tužnom stanju. Niko nije bio ravnodušan dok je gledao bradatu agamu koja je bila veoma mršava, ni traga od barem naznake masnih naslaga koja bi potvrdila da je redovno jeo. Imao je tonu parazita, koji su mu krali i to malo energije koje je imao, dok su višestruki apscesi i naslage nepresvučene kože komplikovale situaciju toliko, da je bilo pitanje koliko Bran može da izdrži, a da ne poklekne i ne preda borbu.

Međutim imao je sreće. Sadašnja vlasnica ga je otkupila iz prihvatnog centra. Imala je težak zadatak. Veterinari su pak imali najteži. Izvršili su uklanjanje čak 52 apcesa po koži kao i jednu rekonstuktivnu operaciju. Bran je preživeo ali se njegova borba nastavila kroz naredne mesece. Kada je uspešno prošao terapiju koja ga je oslobodila parazita, on je počeo da rapidno dobija na težini, i sada je srećni mali podgojeni mužjak. Ali on će sigurno pamtiti dane horora koje je proveo kod svog prvog vlasnika, ožiljci na koži njegovu novu gazdaricu svakoga dana podsećaju šta je ovaj mali hladnokrvni heroj preživeo.  Međutim ona je optimistična i iako Bran ima i dalje problem sa presvlačenjem, ona u tome ne vidi opterećenje nego izazov.

“ Iako je prošao kroz dosta toga, Bran me nikada nije ugrizao iako sam mislila da će to uraditi. Sada i otvorim vrata od terarijuma i čini mi se kao da sluša šta pričamo. Izađe sam napolje i dođe do nas ili prošeta po sobi. Imali smo težak period ali je on iza nas i trudimo se da njegovo stanje bude jos bolje. On je divan ljubimac“ Ponosno je rekla ona.

Volite svoje ljubimce, budite odgovorni prema njima i zapamtite, vi ste njih odabrali i stoga budite i oni koji će im ulepšati život.

Akva svet
Otvorite novi nalog
Resetujte lozinku