Blatta lateralis formiranje kolonije

Vrlo korisna tema za ljude koji imaju više od jednog guštera (karnivora)
Sve što vam je potrebno u startu je veća količina bubašvaba, velika plastična kutija, „korneti za jaja“ ( transportni kartoni za jaja)…

Kutija treba da je velika (30x20x30), može se kupiti u plastičarskim radnjama i košta oko 800 din… Poklopac je potrebno izbušiti tako da ventilacija bude odgovarajuća. Ja koristim piljevinu kao podlogu, ali može se staviti i ubrus, treset itd… Onda se naslažu kartoni jedan na drugi, bubašvabe će se rado zavlačiti između slojeva i tu se razmnožavati. Bubašvabe ne koristiti za ishranu ljubimaca. Treba ih ostaviti da se razmnožavaju.

Kutiju je poželjno zagrejati uz pomoć grejne folije ili spot sijalice. Ili jednostavno približiti nekom grejnom telu… Viša temperatura će ubrzati celokupan proces….

Bubašvabe takođe treba hraniti. Voće, povrće treba da je što raznovrsnije. Lično, dodajem i granulat za mačke/pse, kalcijum i multivitamin tablete. Razmišljam u tom pravcu da, što kvalitetnije hranim bubašvabe, zdravije i hranljivije će one biti za moje ljubimce…

Mužjaci imaju krila, za razliku od ženki. Ženka će nakon parenja izbaciti ooteku, koja će se nakon određenog perioda otvoriti. Iz jedne ooteke u proseku izađe oko 20 malaca.

Koloniju treba čistiti redovno, uklanjati ostatke hrane, kako ne bi došlo do stvaranja buđi, grinja….

Najviše vremena prođe do otvaranja prvobitno izbačenih ooteka, a kasnije ćete se iznenaditi koliko progresivno to ide.

ŽELELI BI DA ČUJEMO VAŠE MIŠLJENJE

Ostavite komentar

Akva svet
Otvorite novi nalog
Resetujte lozinku