Neobičan klovn

Orange Skunk Clownfish riba, poznata i kao Skunk-striped Anemonefish riba, je svetlonarandžastog tela sa karakterističnom belom prugom, koja se od potiljka pruža duž čitavih leđa.

Preporučeno ju je čuvati u akvarijumu od najmanje 110 litara zapremine, koji sadrži dosta mesta za sakrivanje.
Clownfish ribe su lako prilagodljive i vrlo izdržljive, što ih čini odličnim izborom za akvariste početnike ili povremene hobiste. Poželjno je da akvarijum sadrži anemone Stichodactyla mertensii  ili Heteractis crispa , ali nije obavezno.

Ova riba je podesna za čuvanje u koralnom (reef) akvarijumu. Ako se simultano unesu u akvarijum, moguće ju je držati u istom akvarijumu zajedno sa grupom drugih riba iste vrste.

Relativno ih je lako pariti u akvarijumu. Ženka je veća jedinka u paru, a pari se najčešće drži zajedno u akvarijumu. Jaja polažu na ravne površine akvarijuma i brane ih od drugih stanovnika. Zavisno od temperature, jaja sazrevaju za 6 do 11 dana. Mlada riba se mora uzgajati u posebnom akvarijumu i hraniti rotatorijama, kasnije i artemijama.

Ishrana ove ribe treba da se sastoji od raznovrsne mesnate hrane, poput komadića škampa i smrznutih preparata za biljojede.

Oznake

ŽELELI BI DA ČUJEMO VAŠE MIŠLJENJE

Ostavite komentar

Akva svet
Otvorite novi nalog
Resetujte lozinku