Translate website

Serbian Bulgarian Czech English German Greek Hungarian Macedonian Russian

Donacije

Stanje 630 dinara

Prijatelji sajtaImage and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Više vam vredi da svakog dana posvetite akvarijumu desetak minuta i na vreme uočite promene, nego da jednom sedmično ili mesečno utrošite sate pokušavajući da popravite nešto, što je već uzelo maha...

Image and video hosting by TinyPic

Čekajte malo, postoje ribe koje ne treba da kupim za moj akvarijum!?

Da, to je tačno. U stvari, postoji toliko ribljih vrsta u vašim lokalnim pet shopovima. Ukoliko, pak, imate akvarijum od preko 700 litara, ova lista nije za vas ali ukoliko mislite da vaš akvarijum od 100 litara može da bude dom svakoj vrsti ispod sunca, nastavite sa čitanjem zato što ne može! To opet ne znači da ne treba da nabavite nikada ni jednu od riba koje ćemo navesti u daljem tekstu, već to treba da znači da ove vrste vrlo brzo dostižu veličinu od koje će i vas i nju zaboleti glava.

 

Opširnije...

Kako prenosi Independent, devojčica iz Brazila, Adrila Muniz,

natradala je u nesreći koja se dogodila na reci Monte Alegre.

 Ona se nalazila u čamcu sa dekom i bakom, kao i sa još četvoro dece, kada se usred nevremena porodični izlet pretvorio u horor. Njihov čamac se prevrnuo, drugu decu su deda i baba uspeli na vreme izvući iz vode ali za šestogodišnju Adrilu je bilo prekasno.

Opširnije...

Posvećeni akvaristi su prezentovali njihovu listu o vrstama riba koje bi svaki akvarista trebalo da pokuša da čuva barem jednom u njihovom životu.

    Uvek postoji rizik od ulaženja u rutinu ukoliko čuvamo jedne iste sorte nekoliko godina. I prema rečima akvarista svakoga sustigne sa vremena na vreme. A najbolji protivotrov za ovakvu boljku jeste promena koja će ponovo zapaliti strast i interest ka vodenom svetu akvaristike i podsetiti nas na vreme kada smo pristupili ovom hobiju.

Opširnije...

Najčešće korišćeni hemijski filter u akvaristici do sada je svakako aktivni ugalj, jer je jedan od najboljih hemijskih filtera i većina akvarista ga još uvek i hvali i koristi.

Opširnije...

Riba mesec, vrlo nefotogenična i stidljiva riba o kojoj istražitelji znaju malo, uhvaćena u prelepoj pozi.

Njeno spljošteno telo, pomalo čudna peraja, ne odaju utisak demona brzine ali riba mesec je u stvari poprilično brza i može parirati velikim momcima poput tune i sabljarke.

Opširnije...

Na akvarističkim sajtovima, širom sveta, poslenjih godina mogu se naći najrazličitiji tekstovi vezani za akvarijumske ribice, ali moju pažnju su privukli članci i diskusije koje obrađuju pitanje “zašto imati akvarijum“.

Kada bih sumirao sve što sam pročitao, vezano za ovo pitanje, mogao bih da navedem sledeće. Razloga za držanje akvaijuma zaista ima mnogo i mogu biti veoma različiti. Motivi mogu biti jednostavni, složeni, čudni ili fascinantni, a opet svi imaju jedan zajednički sadržitelj akvarijum i naravno akvaristu koji o njemu brine.

Opširnije...

Stanište: Severozapadni Pacifik, Južni Hokaido, Japan. Od Japana južno do južnog kineskog mora.

Crveni Gurnard Chelidonichthys spinosus je jedna od 100 različitih vrsta morskih robinsa, ili porodice Gurnard. Ove fantastične ribe se normalno mogu pronaći na samom morskom dnu na dubinama od oko 66 stopa. Umesto krljušti imaju specijalne oklopne table baš poput oklopa jesetre.

Opširnije...

SVAKU novu generaciju akvarista muči isto pitanje: koliko znanja, pažnje i materijalnih ulaganja i zahteva održavanje jednog ili dva ukrasna, akvarijuma?

Akvaristika je hobi koji posle prvobitnih ulaganja u materijala i riba ne traži kasnije neka velika izdvajanja, niti veći napor oko održavanja jednog ili dva akvarijuma.

 • IZBOR OPREME

JEDNO je sigurno: pravilan start uštedeće vam mnoge kasnije tegobe, a u svemu tome pravilan izbor akvarijumske opreme, od dimenzija akvarijuma, položaja svetla, filtera i podloga, igra veoma važnu ulogu.

Opširnije...

Poslednjih par godina je otkriveno i opisano dosta novih vrsta... Jedna od njih je Nothobranchius flagrans, nova killi koja nam dolazi iz Republike Kongo.

Prilično je šokantno da su naučnici tek sada otkrili ovog lepotana koji se ovako drsko šepuri svojom lepotom, zar ne?

Opširnije...

Najmanje 129 ljudi utopilo se kada se prevrnuo brod na jezeru Tanganjika, na jugoistoku DR Konga, saopštili su danas zvaničnici.

Spasioci su do sada izvukli ukupno 129 tela stradalih, rekao je jedan zvaničnik, prenosi AFP. 

Opširnije...

Pretraga

Sponzori

  Akva svet TIM  Akva svet TIM      Akva svet TIM        Image and video hosting by TinyPic     

Android aplikacija

 
 Preuzmi aplikaciju i
uživaj!!!

Pitalica klikni

 photo pitalkica_zps926bde92.jpg

Svi posetioci sajta Akva svet imaju pravo da besplatno koriste sadržaje sajta ukoliko ne krše pravila korišćenja. Deljenje sadržaja je dozvoljeno bez izmena, uz obavezno navođenje izvora teksta i fotografija. Akvasvet.org ne poseduje autorska prava na objavljene slike, ukoliko to nije drugačije navedeno. Na Forumu, u komentarima, zabranjeno je vređati, koristiti huškački govor ili govor mržnje!!! Akva Svet Tim © 2013. All Rights Reserved - Sva prava pridržana. Kontakt mail: info@akvasvet.org