Get Adobe Flash player

Translate website

Serbian Bulgarian Czech English German Greek Hungarian Macedonian Russian

Prijatelji sajtaImage and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic
web counters

Više vam vredi da svakog dana posvetite akvarijumu desetak minuta i na vreme uočite promene, nego da jednom sedmično ili mesečno utrošite sate pokušavajući da popravite nešto, što je već uzelo maha...

Image and video hosting by TinyPic


    Ja sam gekon. Jedan od najčešćih reptila ljubimaca u svetu teraristike. Potičem iz Istočnog Irana, Afganistana, Pakistana i Indije gde živim u pustinjama i travnjacima. Volim da se krećem noću i tokom dana provodim vreme sakriven između stena u jazbinama.

    Volim toplo. Jako toplo pošto potičem iz tropskih krajeva.

Opširnije...

Iguane su gušteri koji se ne preporučuju ljudima koji nikada pre nisu imali iskustva sa držanjem reptila. Njihova inteligencija,tvrdoglavost ali i priroda ih čini ljubimcima sa velikim znakom pitanja kada ih treba preporučiti drugima. Zasto?

Ljubitelj iguana koji ih je držao duže će reći iskreno da ne bi trebalo da kupite iguanu ukoliko zaista niste spremni za to.

Prvo, odmah je potrebno uložiti veću količinu novca na grejanje, stanište, rasvetu i suplemente ishrani.

Opširnije...

U današnje vreme ljudima su sve dostupnije različitije vrste životinja o kojima bi se brinuli nego pre, kada su ljudi prevashodno životinje gajili kao izvor hrane ili prihoda. Tako danas pored standardnih najboljih čovekovih prijatelja, pasa i mačaka, uveseljavaju i životinje iz porodice gmizavaca.

     

        Gmizavaca ima raznih, ali se svega nekoliko desetina vrsta može držati u terarističkim uslovima, što je i logično.

Opširnije...

Mnogo puta kada smo prolazili pored reka, bara ili jezera bas u ovo vreme proleća bismo mogli da vidimo barske kornjače kako uživaju sunčajući se. Prva pomisao jeste: Pogledaj kornjaču, mnogo je lepa ima te divne žute tačkice po crnom telu, poneću je kući i gajiću je u terarijumu.

 

Opširnije...

Pitanje:  Iznenada sam imao masivno izumiranje u akvarijuma. Od riba koje su preživele neke imaju veoma otečene oči a druge plivaju nenormalno. Šta se dešava?

 

Opširnije...

Dok se penjete kroz pećinski sistem na zapadnim padinama planine Tena u Ekvadoru, poslednja stvar koju možete da pronađete dok razgledate lepote prirode jeste som. Ali to se  upravo dogodilo istraživačkom timu dok  su vršili istraživanje flore i faune u pećini lociranoj oko Napo distrinkta.

Opširnije...

Teraristi su u dilemi, šta da rade sa svojim gmižućim prijateljima. Neki traže osobu kojoj mogu da ostave ljubimce na čuvanje, dok su neki spremni da ih ponesu sa sobom na odmor.  Evo šta mi mislimo o toj dilemi....

 

Opširnije...

Tri čoveka priznala su da su iz zabave lišili života više akvarijumskih ribica ali detalji njihovih zločina nisu izneti pred oči javnosti. Jedan od njih je ribu izvadio iz akvarijuma i udarajući je po glavi na kraju i usmrtio, zatim je sipao izbeljivač u akvarijum. On je poreklom iz Londona.

 

Opširnije...

Pretraga

Sponzori

Android aplikacija

 
 Preuzmi aplikaciju i
uživaj!!!

Pitalica klikni

 photo pitalkica_zps926bde92.jpg

Svi posetioci sajta Akva svet imaju pravo da besplatno koriste sadržaje sajta ukoliko ne krše pravila korišćenja. Deljenje sadržaja je dozvoljeno bez izmena, uz obavezno navođenje izvora teksta i fotografija. Akvasvet.org ne poseduje autorska prava na objavljene slike, ukoliko to nije drugačije navedeno. Na Forumu, u komentarima, zabranjeno je vređati, koristiti huškački govor ili govor mržnje!!! Akva Svet Tim © 2013. All Rights Reserved - Sva prava pridržana. Kontakt mail: info@akvasvet.org