Translate website

Serbian Bulgarian Czech English German Greek Hungarian Macedonian Russian

Prijatelji sajtaImage and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Više vam vredi da svakog dana posvetite akvarijumu desetak minuta i na vreme uočite promene, nego da jednom sedmično ili mesečno utrošite sate pokušavajući da popravite nešto, što je već uzelo maha...

Image and video hosting by TinyPic

Najčešće korišćeni hemijski filter u akvaristici do sada je svakako aktivni ugalj, jer je jedan od najboljih hemijskih filtera i većina akvarista ga još uvek i hvali i koristi.

Opširnije...

Iako je objavljen tekst o novim vrstama Gobija, koji su otkriveni početkom jula ove godine. U javnosti se pojavila tek sad fotografija jedne vrste koja do sada nije objavljivana iz nama nepoznatog razloga. Fotografiju je objavio istraživač i fotograf Mark Erdmann koji je rekao da je bilo jako teško doći do fotografije jer ove ribe žive u takozvanoj ''zoni sumraka'' na dubini oko 65-70 metara, gde prolazi jako malo svetla, a još manje ronioca silazi na toliku dubinu.

Opširnije...

Na akvarističkim sajtovima, širom sveta, poslenjih godina mogu se naći najrazličitiji tekstovi vezani za akvarijumske ribice, ali moju pažnju su privukli članci i diskusije koje obrađuju pitanje “zašto imati akvarijum“.

Kada bih sumirao sve što sam pročitao, vezano za ovo pitanje, mogao bih da navedem sledeće. Razloga za držanje akvaijuma zaista ima mnogo i mogu biti veoma različiti. Motivi mogu biti jednostavni, složeni, čudni ili fascinantni, a opet svi imaju jedan zajednički sadržitelj akvarijum i naravno akvaristu koji o njemu brine.

Opširnije...

SVAKU novu generaciju akvarista muči isto pitanje: koliko znanja, pažnje i materijalnih ulaganja i zahteva održavanje jednog ili dva ukrasna, akvarijuma?

Akvaristika je hobi koji posle prvobitnih ulaganja u materijala i riba ne traži kasnije neka velika izdvajanja, niti veći napor oko održavanja jednog ili dva akvarijuma.

 • IZBOR OPREME

JEDNO je sigurno: pravilan start uštedeće vam mnoge kasnije tegobe, a u svemu tome pravilan izbor akvarijumske opreme, od dimenzija akvarijuma, položaja svetla, filtera i podloga, igra veoma važnu ulogu.

Opširnije...

   U središtu Afrike,  na granici između Ugande, Tanzanije i Kenije, Jezero Viktorija ili Viktorijino jezero (Victoria Lake) je treće po veličini slatkovodnih jezera u svetu a najveće tropsko. Prostire se površinom od 69.484 km². Najveća širina jezera je 275 km.

Opširnije...

Najmanje 129 ljudi utopilo se kada se prevrnuo brod na jezeru Tanganjika, na jugoistoku DR Konga, saopštili su danas zvaničnici.

Spasioci su do sada izvukli ukupno 129 tela stradalih, rekao je jedan zvaničnik, prenosi AFP. 

Opširnije...

  Prvo iskustvo sa živorotkama veliki broj akvarista ima sa gupi ribicama i ksiforusima (popularno nazvani ksifoi).  Ne traže neko veliko iskustvo za čuvanje, razmnožavanje se vrši prilično lako i prilično su malo zahtevne ribe.

Opširnije...

Kada se u obzir uzme njena veličina, jedna drevna vrsta pirane koja je težila oko 9 kilograma imala je čeljust sposobnu za ugriz jači od onoga praistorijskih morskih pasa koji su jeli kitove, Dunkleosteus terrellija ( izumrle morske nemani koja je bila teška preko 4 tone) pa čak i velikog Tiranosaurus Reksa!

Opširnije...

 

Umesto da kao danas izbacuju semenu tečnost u vodu kako bi oplodili ženke, pre 385 miliona godina mužjaci ribe "microbrachius dicki" su se čvrsto sparivali sa ženkom, navodi se u studiji objavljenoj u britanskom časopisu Nature.

Opširnije...

Pretraga

Sponzori

Akva svet TIM

Image and video hosting by TinyPic

Android aplikacija

 
 Preuzmi aplikaciju i
uživaj!!!

Pitalica klikni

 photo pitalkica_zps926bde92.jpg

Svi posetioci sajta Akva svet imaju pravo da besplatno koriste sadržaje sajta ukoliko ne krše pravila korišćenja. Deljenje sadržaja je dozvoljeno bez izmena, uz obavezno navođenje izvora teksta i fotografija. Akvasvet.org ne poseduje autorska prava na objavljene slike, ukoliko to nije drugačije navedeno. Na Forumu, u komentarima, zabranjeno je vređati, koristiti huškački govor ili govor mržnje!!! Akva Svet Tim © 2013. All Rights Reserved - Sva prava pridržana. Kontakt mail: info@akvasvet.org