Get Adobe Flash player

Translate website

Serbian Bulgarian Czech English German Greek Hungarian Macedonian Russian

Prijatelji sajtaImage and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Više vam vredi da svakog dana posvetite akvarijumu desetak minuta i na vreme uočite promene, nego da jednom sedmično ili mesečno utrošite sate pokušavajući da popravite nešto, što je već uzelo maha...

Image and video hosting by TinyPic

Ova tema je za mnoge akvariste glavna stvar koju vole da izbegavaju sve dok se ne pojavi ozbiljna situacija kada shvate koliko je bitno posedovati ovakav vid akvarijuma pored glavnog, kojem se divimo i kojeg rado pokazujemo.

 

Opširnije...

CO2 predstavlja elementarnu potrebu biljaka koju im moramo omogućiti da bi rasle. Njegov sastojak, ugljenik je fudametalni element za koji se često kaže da predstavlja bazu života na Zemlji, uključujući i podvodni svet. U daljem tekstu ćete saznati kako prisustvo i povećanje CO2 u vašem akvarijum direktno utiće na kvalitet i zdravlje biljne mase, koji tipovi CO2 sistema su najbolji za vas, kao i neke zanimljive detalje i trikove koji će vam koristiti u postizanju što boljih rezultata.

Opširnije...

Kada je u našim umovima već osmišljena i sklopljena slika jednog predivnog dela prirode, većina nas upadne u dilemu, koje ribice čuvati i kako odabrati onu najlepšu i onu koja će se uklopiti u našu viziju akvarijuma? 

Sama pomisao na davanje odgvora na ovo pitanje je vrlo kompleksna i teška jer na to utiču mnogo faktora koji će odrediti i izabrati vašu novu družinu u akvarijumu.

Opširnije...

Često postavljano pitanje je 'Šta će mi bilje?'. Pa zamislite bilje kao podvodno drveće akvarističkog ekosistema. Pored prirodnog izgleda akvarijuma, bilje obezdbeđuje vitalne funkcije akvarijuma.

Kod ubiljenih akvarijuma, umesto da se trudite oko usređivanja riba, fokus prebacite na sreću vašeg bilja.

Opširnije...

Držanje zlatnih ribica u akvarijumu je ne samo moguće, već i sasvim jednostavno i atraktivno, mada ovu vrstu među akvaristima smatraju prevashodno ribicama za veštačka "jezerca".

U akvarijumu imamo mnogo više mogućnosti da posmatramo ovu ribicu i uživamo u njenoj lepoti. Zlatne ribice čuju, i veoma je jednostavno dresirati ih uz pomoć nekoliko malih trikova.

Opširnije...

Čekajte malo, postoje ribe koje ne treba da kupim za moj akvarijum!?

Da, to je tačno. U stvari, postoji toliko ribljih vrsta u vašim lokalnim pet shopovima. Ukoliko, pak, imate akvarijum od preko 700 litara, ova lista nije za vas ali ukoliko mislite da vaš akvarijum od 100 litara može da bude dom svakoj vrsti ispod sunca, nastavite sa čitanjem zato što ne može! To opet ne znači da ne treba da nabavite nikada ni jednu od riba koje ćemo navesti u daljem tekstu, već to treba da znači da ove vrste vrlo brzo dostižu veličinu od koje će i vas i nju zaboleti glava.

 

Opširnije...

Od svog početka sredinom devedesetih praksa dodavanja CO2 je u mnogome promenjena od prvih perioda primene do danas. Postoje, danas, dve kategorije dopune ugljen dioksida a to je gas ili tečne injekcije koje su široko rasprostranjene. U obliku gasa, primenjuje se na tri načina.

 

 1. Nekontrolisani 

 

Opširnije...

Posvećeni akvaristi su prezentovali njihovu listu o vrstama riba koje bi svaki akvarista trebalo da pokuša da čuva barem jednom u njihovom životu.

    Uvek postoji rizik od ulaženja u rutinu ukoliko čuvamo jedne iste sorte nekoliko godina. I prema rečima akvarista svakoga sustigne sa vremena na vreme. A najbolji protivotrov za ovakvu boljku jeste promena koja će ponovo zapaliti strast i interest ka vodenom svetu akvaristike i podsetiti nas na vreme kada smo pristupili ovom hobiju.

Opširnije...

Pretraga

Sponzori

  Akva svet TIM  Akva svet TIM      Akva svet TIM        Image and video hosting by TinyPic     

Android aplikacija

 
 Preuzmi aplikaciju i
uživaj!!!

Pitalica klikni

 photo pitalkica_zps926bde92.jpg

Svi posetioci sajta Akva svet imaju pravo da besplatno koriste sadržaje sajta ukoliko ne krše pravila korišćenja. Deljenje sadržaja je dozvoljeno bez izmena, uz obavezno navođenje izvora teksta i fotografija. Akvasvet.org ne poseduje autorska prava na objavljene slike, ukoliko to nije drugačije navedeno. Na Forumu, u komentarima, zabranjeno je vređati, koristiti huškački govor ili govor mržnje!!! Akva Svet Tim © 2013. All Rights Reserved - Sva prava pridržana. Kontakt mail: info@akvasvet.org