Get Adobe Flash player

Translate website

Serbian Bulgarian Czech English German Greek Hungarian Macedonian Russian

Prijatelji sajtaImage and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic
web counters

Više vam vredi da svakog dana posvetite akvarijumu desetak minuta i na vreme uočite promene, nego da jednom sedmično ili mesečno utrošite sate pokušavajući da popravite nešto, što je već uzelo maha...

Image and video hosting by TinyPic


Prosečna temperatura okeana je već značajno povećana pod uticajem globalnog zagrevanja i nastaviće  sa povećanjem temperature u narednim decenijama.

 

Opširnije...

Stimulacija mresta kod tropskih ribica je česta tema razgovora među odgajivačima i akvaristima uopšte.

Situacija, da se ribe izmreste iznenada ili da neće da se izmreste kada smo namestili sve kako treba, je nešto sa čime se verovatno sreo svaki napredni hobista.

Opširnije...

Ako tražite malu ribu koja može da vam unese živost i mnogo boja u vaš akvarijum, kribenzise (Pelvicachromis pulcher) jednostavno morate uzeti u obzir! Ova vrste je sjajan izbor, kako za početnike, tako i za iskusnije akvariste.

 

Opširnije...

Efikasno kruženje azota je ključ uspešnog akvarijuma. U vodenim ekosistemima, fekalije tropskih riba i ostale organske materije podležu biološkim procesima čiji je konačni proizvod čist azot, dominantan element u Zemljinoj atmosferi.

Opširnije...

Baš kako su istraživanja pokazala da slanovodne ribe vide UV svetlost u plavom moru, naučnici su nedavno otkrili da slatkovodne ribe mogu da vide infracrveno. Nova istraživanja su bacila svetlost na mehanizam iza njihove mogućnosti da vide infracrvenu svetlost koju koriste da bi se koordinisale i lovile plen.

Opširnije...

Pitanje: Imam agamu staru 3 meseca i kada sam je posle držanja u ruci spustio na radni sto, radila je sa nogom sličan pokret kao da mi maše. Kako da ovo protumačim i da li i ja njoj treba da mahnem?

Odgovor: Ovo ponašanje je vrlo često za bradate agame i znači nešto slično pozdravu.

Opširnije...

Takmičenje Biotope Aquarium Design Contest koje se u nazad održava već nekoliko godina je i 2015 te godine održalo fenomenalno takmičenje.Unitex Company Group koja je dristributer popularnih brendova opreme za akvariste postoji već 10 godina i podržava ovo fenomenalno takmičenje koje okuplja poznate akvariste širom sveta dopuštajući im da pokažu svoje umeće pravljenja magičnih podvodnih svetova.

Opširnije...

Ipak, priča se ne završava sa ove tri nove vrste, zato što je takođe ponovo uzeta u obzir studija koju je objavio Wang et al.2008 koji je opisao četiri nove caridina vrste: C.Maculata, C.Venusta, C.Turnida, C.Meridionalis. Od njih C.Maculata i C.Venusta su prikazane kao vlasnici obrazaca boje koji sadrži neizmenične svetle i tamne pruge a autor pretpostavlja da su ove ukrasne vrste prodavane u Japanu i Singapuru kao pčela kozice. Ovo mišljenje ipak nije najbolje propraćeno u akvarističkom hobiju.

Opširnije...

Pretraga

Sponzori

Android aplikacija

 
 Preuzmi aplikaciju i
uživaj!!!

Pitalica klikni

 photo pitalkica_zps926bde92.jpg

Svi posetioci sajta Akva svet imaju pravo da besplatno koriste sadržaje sajta ukoliko ne krše pravila korišćenja. Deljenje sadržaja je dozvoljeno bez izmena, uz obavezno navođenje izvora teksta i fotografija. Akvasvet.org ne poseduje autorska prava na objavljene slike, ukoliko to nije drugačije navedeno. Na Forumu, u komentarima, zabranjeno je vređati, koristiti huškački govor ili govor mržnje!!! Akva Svet Tim © 2013. All Rights Reserved - Sva prava pridržana. Kontakt mail: info@akvasvet.org