Get Adobe Flash player

Translate website

Serbian Bulgarian Czech English German Greek Hungarian Macedonian Russian

Prijatelji sajtaImage and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic
web counters

Više vam vredi da svakog dana posvetite akvarijumu desetak minuta i na vreme uočite promene, nego da jednom sedmično ili mesečno utrošite sate pokušavajući da popravite nešto, što je već uzelo maha...

Image and video hosting by TinyPic

Dok se penjete kroz pećinski sistem na zapadnim padinama planine Tena u Ekvadoru, poslednja stvar koju možete da pronađete dok razgledate lepote prirode jeste som. Ali to se  upravo dogodilo istraživačkom timu dok  su vršili istraživanje flore i faune u pećini lociranoj oko Napo distrinkta.

Opširnije...

Iako smo ovu, ne tako lepu već vrlo zastrašujuću neman već gledali u projekcijama filma "Potera za Nemom" tek skoro je uspešno načinjen prvi snimak takozvanog morskog đavola. Naime, istraživački institut u Montereju je ovekovečio snimak vrlo neobične životinje koja je do sada uspešno fotografisana svega nekoliko puta a snimljena tek nedavno. Na dubini od čak 600 metara je u kanjonu Monterej zapazeno ovo neobično biće koje je otvorilo nova pitanja i potvrdio neistraženost morskih dubina. Sada se postavlja pitanje koliko još ovakvih vrsta samo čeka na otkrivanje.

Pogledajte video

Opširnije...

Tri čoveka priznala su da su iz zabave lišili života više akvarijumskih ribica ali detalji njihovih zločina nisu izneti pred oči javnosti. Jedan od njih je ribu izvadio iz akvarijuma i udarajući je po glavi na kraju i usmrtio, zatim je sipao izbeljivač u akvarijum. On je poreklom iz Londona.

 

Opširnije...

Ova tema je za mnoge akvariste glavna stvar koju vole da izbegavaju sve dok se ne pojavi ozbiljna situacija kada shvate koliko je bitno posedovati ovakav vid akvarijuma pored glavnog, kojem se divimo i kojeg rado pokazujemo.

 

Opširnije...

Kada je u našim umovima već osmišljena i sklopljena slika jednog predivnog dela prirode, većina nas upadne u dilemu, koje ribice čuvati i kako odabrati onu najlepšu i onu koja će se uklopiti u našu viziju akvarijuma? 

Sama pomisao na davanje odgvora na ovo pitanje je vrlo kompleksna i teška jer na to utiču mnogo faktora koji će odrediti i izabrati vašu novu družinu u akvarijumu.

Opširnije...

The Echapee (escaped) akvarijum koji je originalno kreirao Sebastien Cordoleani je nešto što na prvi pogled odmah privlači pažnju svojim originalnim dizajnom i svojom neobičnošću i predstavlja pravi rezultat kada umetnik poželi napraviti svoj, i sebi svojstven akvarijum iz svoje mašte.

 

Opširnije...

Držanje zlatnih ribica u akvarijumu je ne samo moguće, već i sasvim jednostavno i atraktivno, mada ovu vrstu među akvaristima smatraju prevashodno ribicama za veštačka "jezerca".

U akvarijumu imamo mnogo više mogućnosti da posmatramo ovu ribicu i uživamo u njenoj lepoti. Zlatne ribice čuju, i veoma je jednostavno dresirati ih uz pomoć nekoliko malih trikova.

Opširnije...

Pretraga

Sponzori

Android aplikacija

 
 Preuzmi aplikaciju i
uživaj!!!

Pitalica klikni

 photo pitalkica_zps926bde92.jpg

Svi posetioci sajta Akva svet imaju pravo da besplatno koriste sadržaje sajta ukoliko ne krše pravila korišćenja. Deljenje sadržaja je dozvoljeno bez izmena, uz obavezno navođenje izvora teksta i fotografija. Akvasvet.org ne poseduje autorska prava na objavljene slike, ukoliko to nije drugačije navedeno. Na Forumu, u komentarima, zabranjeno je vređati, koristiti huškački govor ili govor mržnje!!! Akva Svet Tim © 2013. All Rights Reserved - Sva prava pridržana. Kontakt mail: info@akvasvet.org