Get Adobe Flash player

Translate website

Serbian Bulgarian Czech English German Greek Hungarian Macedonian Russian

Prijatelji sajtaImage and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic
web counters

Više vam vredi da svakog dana posvetite akvarijumu desetak minuta i na vreme uočite promene, nego da jednom sedmično ili mesečno utrošite sate pokušavajući da popravite nešto, što je već uzelo maha...

Image and video hosting by TinyPic


Pitanje: Imam agamu staru 3 meseca i kada sam je posle držanja u ruci spustio na radni sto, radila je sa nogom sličan pokret kao da mi maše. Kako da ovo protumačim i da li i ja njoj treba da mahnem?

Odgovor: Ovo ponašanje je vrlo često za bradate agame i znači nešto slično pozdravu.

Opširnije...

    Ja sam gekon. Jedan od najčešćih reptila ljubimaca u svetu teraristike. Potičem iz Istočnog Irana, Afganistana, Pakistana i Indije gde živim u pustinjama i travnjacima. Volim da se krećem noću i tokom dana provodim vreme sakriven između stena u jazbinama.

    Volim toplo. Jako toplo pošto potičem iz tropskih krajeva.

Opširnije...

Ipak, priča se ne završava sa ove tri nove vrste, zato što je takođe ponovo uzeta u obzir studija koju je objavio Wang et al.2008 koji je opisao četiri nove caridina vrste: C.Maculata, C.Venusta, C.Turnida, C.Meridionalis. Od njih C.Maculata i C.Venusta su prikazane kao vlasnici obrazaca boje koji sadrži neizmenične svetle i tamne pruge a autor pretpostavlja da su ove ukrasne vrste prodavane u Japanu i Singapuru kao pčela kozice. Ovo mišljenje ipak nije najbolje propraćeno u akvarističkom hobiju.

Opširnije...

U današnje vreme ljudima su sve dostupnije različitije vrste životinja o kojima bi se brinuli nego pre, kada su ljudi prevashodno životinje gajili kao izvor hrane ili prihoda. Tako danas pored standardnih najboljih čovekovih prijatelja, pasa i mačaka, uveseljavaju i životinje iz porodice gmizavaca.

     

        Gmizavaca ima raznih, ali se svega nekoliko desetina vrsta može držati u terarističkim uslovima, što je i logično.

Opširnije...

Sve prisutne Tigar i pčela varijacije kozica se obično smatraju za fenotipske varijante jedne vrste, c.cantonensis u akvarističkom hobiju. Skoro je Wang et al zaključio da su nove vrste c .maculata i c venucta zajedno predstavljaju ukrasnu pčela kozicu ali novija istraživanja tima  iz Nemačke werner Klotz i Thomas von Rinteleg predlažu drugačije. 

Opširnije...

Pitanje:  Iznenada sam imao masivno izumiranje u akvarijuma. Od riba koje su preživele neke imaju veoma otečene oči a druge plivaju nenormalno. Šta se dešava?

 

Opširnije...

Sa sve više LED solucija koje se pojavljuju

Opširnije...

Teraristi su u dilemi, šta da rade sa svojim gmižućim prijateljima. Neki traže osobu kojoj mogu da ostave ljubimce na čuvanje, dok su neki spremni da ih ponesu sa sobom na odmor.  Evo šta mi mislimo o toj dilemi....

 

Opširnije...

Pretraga

Sponzori

Android aplikacija

 
 Preuzmi aplikaciju i
uživaj!!!

Pitalica klikni

 photo pitalkica_zps926bde92.jpg

Svi posetioci sajta Akva svet imaju pravo da besplatno koriste sadržaje sajta ukoliko ne krše pravila korišćenja. Deljenje sadržaja je dozvoljeno bez izmena, uz obavezno navođenje izvora teksta i fotografija. Akvasvet.org ne poseduje autorska prava na objavljene slike, ukoliko to nije drugačije navedeno. Na Forumu, u komentarima, zabranjeno je vređati, koristiti huškački govor ili govor mržnje!!! Akva Svet Tim © 2013. All Rights Reserved - Sva prava pridržana. Kontakt mail: info@akvasvet.org