Get Adobe Flash player

Prevodi

English Italian

Prijatelji sajta

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Više vam vredi da svakog dana posvetite akvarijumu desetak minuta i na vreme uočite promene, nego da jednom sedmično ili mesečno utrošite sate pokušavajući da popravite nešto, što je već uzelo maha...

Image and video hosting by TinyPic

Iako je objavljen tekst o novim vrstama Gobija, koji su otkriveni početkom jula ove godine. U javnosti se pojavila tek sad fotografija jedne vrste koja do sada nije objavljivana iz nama nepoznatog razloga. Fotografiju je objavio istraživač i fotograf Mark Erdmann koji je rekao da je bilo jako teško doći do fotografije jer ove ribe žive u takozvanoj ''zoni sumraka'' na dubini oko 65-70 metara, gde prolazi jako malo svetla, a još manje ronioca silazi na toliku dubinu.

Opširnije...

alttekst

Još jedna studija pokazuje da koralne ribe vide infracrveno?!

Najnovije istraživanje je došlo do dve moguće teze (ne isključuju jedna drugu) i obe mogu biti tačne! Naime, radi se o crvenoj boji oko očiju nekih morskih riba:

Opširnije...

- Kamenac, koji se u vidu ružne, bele crte uhvati u nivou površine vode u akvarijumu, najlakše će biti odstranjen pomoću vodenog brusnog papira (fina siva šmirgla) ili žice za ribanje kuhinjskog posuđa (naravno da bude nova). 

Opširnije...

   U središtu Afrike,  na granici između Ugande, Tanzanije i Kenije, Jezero Viktorija ili Viktorijino jezero (Victoria Lake) je treće po veličini slatkovodnih jezera u svetu a najveće tropsko.  

Opširnije...

 

 Ova nova vrsta killi ribice je otkrivena u Boliviji, i kao i mnoge killi ribice, P. francescae je prilično obojena!

Papiliolebias francescae je opisana preko primeraka koji su skupljeni u sezonskom odvodu u gradu Rio San Pablo.

 

Opširnije...

  Prvo iskustvo sa živorotkama veliki broj akvarista ima sa gupi ribicama i ksiforusima (popularno nazvani ksifoi).

Opširnije...

Kljunasti kitovi su široko rasprostranjeni, ali se o toj familiji zubatih kitova, koji su daleki rođaci ulješura, vrlo malo zna.
 Mogu se naći u dubokim delovima okeana, preko ivice kontinentalne ploče koja ide kroz svetske okeane. Istraživači su indetifikovali novu vrstu misterioznog kljunastog kita na osnovu studije rađene na sedam životinja koje su se nasukale na dalekim tropskim ostrvima u Pacifiku i Indijskom okeanu tokom prošlih 50 godina.

Opširnije...

Umesto da kao danas izbacuju semenu tečnost u vodu kako bi oplodili ženke, pre 385 miliona godina mužjaci ribe "microbrachius dicki" su se čvrsto sparivali sa ženkom, navodi se u studiji objavljenoj u britanskom časopisu Nature.

Opširnije...

   Nacionalna služba za morske ribe u San Francisku je nedavno objavila da bi narandžasti Clownfish (riba Klovn) - vrsta koja je postala popularna među decom posle filma " U potrazi za Nemom" - mogla uskoro da se nađe na listi ugroženih vrsta zbog globalnog zagrevanja i podizanja kiselosti okeana!

Opširnije...

Sponzori

Akva svet TIM Informacije za vaše

reklame na mail:

info@akvasvet.org

Android aplikacija

 
 Preuzmi aplikaciju i
uživaj!!!

Pitalica (klikni na sliku)

 photo pitalkica_zps926bde92.jpg

Svi posetioci sajta Akva svet imaju pravo da besplatno koriste sadržaje sajta ukoliko ne krše pravila korišćenja. Deljenje sadržaja je

           dozvoljeno bez izmena, uz obavezno navođenje izvora teksta i fotografija. Akvasvet.org ne poseduje autorska prava na objavljene slike,
ukoliko to nije drugačije navedeno. Na Forumu, u komentarima, zabranjeno je vređati, koristiti huškački govor ili govor mržnje!!! 

 Akva Svet Tim © 2013. All Rights Reserved - Sva prava pridržana.        

Kontakt mail: info@akvasvet.org